Adres
Nieuws | 20.05.2022

Pizza party dag!

We zijn altijd op zoek naar een excuus om meer pizza te eten, daarom laten we deze Internationale Pizza Party dag ook niet zomaar voorbij gaan! 

Pizza komt oorspronkelijk uit Italië en is vandaag de dag een populair gerecht in restaurants en thuis over de hele wereld. Het wordt door velen beschouwd als het perfecte feestgerecht - het is misschien niet de gezondste keuze, maar er zijn veel manieren om van onze geliefde pizza een gezonde variant te maken! 

1 Ga altijd voor vers! Kies niet voor een kant-en-klare pizza uit de supermarkt, maar maak je pizzabodem zelf en versier hem met diverse verse toppings.

2 Wees creatief en Think out of the box. Als het gaat om een pizzabodem kun je ook eens kiezen voor volkoren wraps, pitabrood, koolhydraatarm brood, of een bloemkool pizzabodem. 

3 Kies voor veel groenten. Om er zeker van te zijn dat je genoeg van je dagelijkse groenten binnen krijgt, zijn groenten ideaal om je pizza mee te vullen. Een pizza met veel groente zal je sneller een voller gevoel geven, daarbij bevatten groentes minder calorieën waardoor je er lekker veel van kunt eten.

4 Ben je gek op kaas? ? Meng je kaas dan eens met een kleine hoeveelheid parmezaanse kaas om je pizza een kick te geven. Hierdoor krijgt je pizza een sterkere kaassmaak zonder dat je enorm veel nodig hebt. Wil je supergezond bezig zijn? Kies dan voor een light kaas variant of kies voor de verandering eens voor vegan kaas!

5 Vlees op je pizza? Kies dan voor mager vlees en ga voor geroosterde of gerookte kip in plaats van pepperoni, je taille zal je hiervoor dankbaar zijn!

6 Denk aan je porties. Moet die hele pizza van 26 cm echt op? Kies of maak een kleinere bodem en vul deze met je favoriete groente. Bij tip 3 las je al dat groentes enorm vullend zijn en minder calorieën bevatten. Wedden dat je hier genoeg aan hebt? Als je toch een pizza in de winkel hebt gekocht, snij hem dan doormidden en bak de ene helft af, dan kan je de andere helft voor morgen bewaren!

7 Maak gebruik van kruiden als smaakmaker. Vaak zijn we gewend om onze pizza's helemaal vol te stoppen met allerlei soorten beleg en een flinke dot kaas omdat de pizza anders weinig smaak bevat. Vaak worden kruiden vergeten bij het maken van een verse pizza. Je kunt door het gebruik van diverse kruiden vaak een intensere smaak creëren waardoor je de helft van je ingrediënten op je pizza niet eens meer nodig hebt en toch enorm kunt genieten!

8 Eet je pizza van een klein bord. Als je van een kleiner bord eet, denken je hersenen al snel dat je meer hebt gegeten, daardoor heb je het gevoel dat je dus eerder vol zit. Het deel van de pizza dat je dan nog over hebt kun je de dag daarna weer meenemen als lunch! ?

9 Maak een gezonde salade! Heel flauw, dat weten we, en heeft natuurlijk niets met een pizza te maken. Toch kan een salade enorm lekker, een gezonde keuze en goed vullend zijn! 

10- ENJOY!!

 

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid