Adres
Nieuws | 04.01.2022

Een buddy kan je helpen je fitnessdoelen te bereiken

Nu is de tijd om fit te worden, een nieuw jaar voor de boeg en nieuwe doelen om te stellen. Soms kan het een uitdaging zijn om alleen aan de slag te gaan en jezelf echt te pushen om op koers te blijven en het beste uit jezelf te halen. Heb je al eens over nagedacht om een buddy te vinden om samen je doelen te stellen en tegelijkertijd van het trainen te genieten? In deze tijd waarin sociale activiteit beperkt is, is er geen beter moment om nu samen met jouw buddy te trainen. 

1. Een buddy kan je helpen je fitnessdoelen te bereiken

Stanford University heeft een zeer interessant onderzoek gedaan. Zij hebben ontdekt dat het simpelweg ontvangen van een telefoontje om de twee weken van je trainingspartner de hoeveelheid lichaamsbeweging  met gemiddeld 78% kan verhogen! 

2. Trainen wordt leuk

Je kan een serieuze training hebben, zonder serieus te zijn - het is prima om plezier te hebben. Sterker nog, hoe leuker je trainingen zijn, hoe meer je ernaar uitkijkt. Het heeft ook positieve gevolgen op lange termijn, je gaat je aan elkaar binden en er vormen zich vriendschappen.

3. Gezonde concurrentie zorgt ervoor dat je beter presteert

Studies hebben aangetoond dat deelnemers beter presteren wanneer ze worden gekoppeld aan een trainingspartner die fitter is dan zijzelf. Bovendien bleek uit een studie dat om motivatie te maximaliseren, je trainingsmaatje ongeveer 40% beter moet zijn dan jij. Wanneer je gekoppelt bent aan een partner die fitter is dan jij, ontstaat er een effect dat bekend staat als het Köhler-effect, of simpel gezegd: je wilt niet de zwakste schakel zijn.

4. Een goede buddy motiveert en ondersteunt je 

Voor de meeste mensen maakt het hebben van een trainingspartner tijdens het sporten een enorm verschil in hoe gemotiveerd je bent. Een goede buddy die je motiveert, ondersteunt en vertrouwt zal je helpen om je doelen te bereiken.

5. Een buddy verhoogt de betrokkenheid enorm

Het is één ding om je eigen Sportvasten-programma in de steek te laten, maar het is veel moeilijker om te stoppen als je weet dat je je maatje laat zitten... En dan hebben we het nog niet eens over de sfeer die dat met zich meebrengt ;-)

Ben jij klaar om het nieuwe jaar te beginnen met Sportvasten? Zoek hier je coach

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid