Adres
Nieuws | 24.11.2020

Vegan Flex in de praktijk

Vegan Flex by Fittergy is een 10-daagse detox in combinatie met lichaamsbeweging, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Fittergy Coach Petra Coppens deelt graag haar ervaring met Vegan Flex en wat dit voor haar cliënten kan doen:

'Mijn naam is Petra Coppens en ik begeleid mensen in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde naar een betere gezondheid. Dat doe ik door verschillende therapieën en behandelingen in te zetten, waaronder het begeleiden van cliënten met Sportvasten en Vegan Flex programma's. Vegan Flex is een 10-daagse kuur waarbij de ontgiftende werking van de lever wordt gestimuleerd en ondersteund om de overmaat aan onnatuurlijke gifstoffen onschadelijk te maken en af te voeren. Het effect is een blijvend betere ontgifting waardoor je meer energie hebt en minder snel ziek wordt, omdat je immuunsysteem minder wordt belast en daardoor makkelijker kunt afvallen. Je doet dit met veel plantaardige voeding, aangevuld met gerichte supplementen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en elke dag een uur buiten bewegen op een relaxte manier. Irene is één van mijn cliënten die onlangs de Vegan Flex kuur heeft gedaan. Deze kwam voor haar op een heel mooi moment zoals ze hieronder graag deelt.' 

Wat ben ik blij met Vegan Flex - en met Petra!
Na jaren van stress door werk- en prive gerelateerde zaken, meldde ik mij in april dit jaar (2020) bij mijn huisarts. Verschillende onderzoeken volgden op mijn vraag waarom ik zo intens moe was. Ik had regelmatig last van een heel lage lichaamstemperatuur, voelde me ontzettend moe en futloos, traag en ik voelde mij opgesloten in mijn lijf door extra gewicht. Ik ben een echte wandelaar en houd enorm van lopen in de natuur met mijn 2 honden - maar zelfs dat kon ik niet meer. Ik moest mezelf letterlijk vooruit slepen. Om half negen ’s avonds ging ik naar bed en sliep tot de wekker afliep. Dan “klom” ik nog steeds doodmoe letterlijk en figuurlijk uit mijn bed, terwijl ik normaal bij het opkomen van de zon al enorm blij en actief word. 

Uit de bloedonderzoeken kwam niks. Het zouden milde klachten van corona kunnen zijn en waarschijnlijk zou het herstel lang gaan duren. In september was ik nog steeds doodmoe én kreeg ik een ernstige aanval van netelroos. Na een aantal bezoeken aan de huisarts, huisartsenpost en door hen verkeerd voorgeschreven medicatie, kwam ik uiteindelijk terecht bij de allergoloog van het ETZ. Die ontdekte dat mijn schildklier niet meer werkte en deze protesteerde samen met mijn bijnieren. Dit bleek de uitslag te veroorzaken.

Op dat moment meldde ik mij bij Fittergy Coach Petra Coppens. Met haar ging ik op zoek naar de passende voeding en supplementen om mijn energie terug te vinden. Allereerst ging ik aan de slag met het reinigen van mijn lijf. In overleg met haar besloot ik om de Vegan Flex te gaan doen. Dit was niet 'gewoon fijn' maar enorm fijn! Al na 2 dagen kon ik s avonds op pad, iets wat ik al een jaar niet meer had gedaan omdat ik laat in de middag al gewoon op was. Ik had energie! En tot mijn geluk verloor ik daarbij een paar kilo, wat maakte dat ik mijzelf nog fijner voelde.

Bovenal bleek afgelopen maandag uit een nieuwe bloedtest dat de Vegan Flex ervoor had gezorgd dat mijn schildklier weer normale waarden aangeeft! De allergoloog snapte er niks van en zei dat ik vooral door moest gaan met deze manier van eten. Ik ben enorm blij met deze stap en ga op deze weg verder met het opbouwen van mijn energie en daarbij ook met afvallen. Ik ben oprecht blij en kan het iedereen aanbevelen. Daarbij  vond ik de recepten ook nog eens superlekker! Tenslotte ben ik superblij dat ik nu niet naar de internist hoef voor pillen, waar ik waarschijnlijk de rest van mijn leven aan vast zou hebben gezeten. Dank jullie wel! 

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid