Adres
Nieuws | 19.08.2022

Ben je een appel of een peer

Iedereen is uniek. In ons doen en laten, maar ook qua lijf. Dik, dun, lang, breed, smal... de variaties zijn oneindig. Je lichaamsbouw bepaald ook hoe je vet opslaat.  Misschien sla je veel vet op, op één plek of juist overal. Of heb je weinig vet en zou je juist willen aankomen. Waar en hoe sla jij je vet op?

VOORAL BUIKVET

Is het vetste gedeelte van jouw lichaam je buik? Je slaat dan vooral vet op tussen de organen in je buikholte. Artsen noemen dit ook wel een “appelfiguur”. Het risico op welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten is bij jou hierdoor groter. Bij een appel figuur verklein je dat risico met cardio want dan je verbrand je het buikvet dat voor die risico’s zorgt. Denk aan hardlopen, fietsen of zwemmen maar ook regelmatig wandelen doet wonderen.

VOORAL VET OP DE BILLEN

Veel vet op je billen en benen? Sla je vet op rond de billen, benen en heupen, dan heb je eerder een peervormig lichaam. Je hebt dan minder kans op welvaartsziekten. De beste manier om met een “perenfiguur” vet te verbanden is krachttraining. De vetcellen in de benen en billen reageren zeer sterk op krachttraining.

APPELS MET PEREN VERGELIJKEN

Mag je als appel dan geen kracht training doen? En als peer geen cardio? Je kunt geen appels met peren vergelijken als het om de vetstofwisseling gaat. Het verbranden van vet heeft per lichaam met veel factoren te maken zoals: erfelijkheid, voeding, hormonen en stress. De manier waarop je sport heeft vooral een invloed op waar je vet verbrandt en opslaat. Krachttraining verbrandt met een normale voeding vooral onderhuids vet. Terwijl duurtraining meer het vet rond de organen verbrand.

Dit betekent dat je als appel best aan de halters mag, alleen cardio zal je helpen met het buikvet. En als peer zul je met alleen cardio niet je gewenste resultaten halen tenzij je het combineert met kracht. Kortom, wil je op alle plekken vet verbranden, dan is de combinatie van cardio en kracht essentieel.

WELKE ROL SPEELT VOEDING VOOR VETVERBRANDING?

Voeding is voor alle types belangrijk. Eet gezond met olijfolie, veel groente, eieren en vis, klein fruit als besjes en bramen. Elke dag wat noten en niet te veel zetmeel houdende producten. Sluit brood, aardappelen, pasta en peulvruchten niet helemaal uit want  je hebt ze nodig voor je krachttraining!

Je lichaam trainen om vet te verbranden? Start hier jouw Sportvastenkuur en voel binnen 10 dagen het resultaat!

 

 

Deel deze pagina:

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons

Cookie beleid